Vizsgák

Mivel a Defendo és a Krav Maga reális önvédelmi rendszer, ilyen értelemben tehát nem egy sportág, ezáltal a sportszerű küzdelmet nem taníthatjuk, és ebből következően versenyeket sem rendezünk.
A Tanulóink vizsgákon mutathatják be az addig megszerzett – szintjüknek megfelelő – technikai, taktikai tudásukat, illetve állóképességüket. 

  • A SAFE Kid rendszere 8 szintből áll, melynek elsajátítása először kifejezetten játékos formában zajlik, akár már óvodás kortól. Az iskolások megkezdhetik a vizsgákat is, melyek során folyamatosan emelkedik az erőnléti, ügyességi és technikai elvárás. A SAFE Kid gyermek önvédelmi rendszerében ugyanúgy nincsenek versenyek, azonban minden vizsga fontos visszajelzés az aktuális tudásról. 
  • A DEFENDO tanulói rendszerében 6 szinten lehet vizsgázni, melyek során szintén emelkedik a bemutatandó technikák száma, a szituációk összetettsége, illetve maga a vizsga időtartama is.
    A szintek: Hard Target (fekete pólón bronz felirat); Combat Tech 1. (fekete pólón ezüst felirat); Combat Tech 2. (fekete pólón ezüst felirat); Combat Tech 3. (fekete pólón ezüst felirat); S.T.A.R. 1. (fekete pólón arany felirat); S.T.A.R. 2. (fekete pólón arany felirat).
  • A Krav Maga tanulói rendszerében szintén 6 szintre bontódik a technikai- ill. felkészültségi repertoár:  
    1. citrom öv; 2. narancs öv; 3. zöld öv; 4. kék öv; 5. barna öv; 6. fekete öv – a Tanulók az adott vizsgaszintek letétele után, az annak megfelelő színnel feliratozott, fekete pólót kaphatnak.


A vizsgák meghívásos alapon működnek, és felnőttek esetében a minimum tréningezési idő el kell, hogy érje minden egyes szint előtt a 6 egybefüggő hónapot. A magasabb szintekre készüléskor ez az idő hosszabb lehet.
A vizsgák segítő szándékkal születtek és bár meg kell dolgozni a szintek megszerzéséért, de ez alapvetően egy jó értelemben vett kihívást jelent. Nem rettegni kell tőle, ahogy azt sok vizsga előtt érezni szoktuk, hanem bátran belevágni! 🙂 Mindenben segítünk!