SAFE TEEN TRÉNING

Önvédelem a gyermekek nyelvén, teljesen az alapoktól.

Minden szülő számtalanszor engedi úgy útjára gyermekét az iskolába vagy a barátaihoz: „Vigyázz magadra!

De hogyan?

Az iskolákban és a felnőtt életben is emelkedik a konfliktusos, erőszakos cselekedetek száma. A mai gyorsan változó világ sok feszültséget termel, illetve a városi/nagyvárosi lét már eleve egyfajta korlátozást jelent a természeténél fogva örökmozgó gyermekre is. Az agresszió jelen van az iskolákban, az életünkben, mégis egyre kevesebben tudják, hogyan is reagáljanak, ha bántják, kikezdik őket.


A SAFE Kid egy olyan önvédelmi rendszer, melyet kimondottan gyerekekre fejlesztettek ki.
Célunk óvodás kortól kamaszkorig megtanítani a gyermekeket a megfelelő mozgáskoordináció és állóképesség fejlesztése mellett arra, hogy milyen módon lehet elkerülni a társas konfliktust, illetve mit lehet tenni, ha erre már nincs mód.
Ez hasonlóképp fontos lehet az életünkben, mint az egészségtudatos fitt életmód, vagy akár az úszni tudás, ezért további célunk a SAFE Kid program megismertetése az óvodák és iskolák minél szélesebb körében; az önvédelem alapjainak beépítése az iskolai testnevelés órák menetébe; minél több kerületben és városban elérhetővé tenni a SAFE Kid programot.

Jó hangulatú edzések keretében, játékosan, gyermeknyelven megfogalmazva tanítjuk a gyerekeknek a Defendo és a Krav Maga önvédelmi alaptechnikáit. Azonban elsődleges fontosságú foglalkozásainkon, hogy a veszélyt jelentő helyzetek megelőzésének képességét is kifejlesszük a gyermekekben.


Mindemellett nagy hangsúlyt fektetünk a mozgáskoordináció, az erő és állóképesség fejlesztésére is, és alapvető célunk a gyerekekkel megszerettetni a testmozgást. Tapasztalataink szerint a nálunk tréningező gyermekeknél fejlődik a fizikum, magabiztosabbá, szabálytartóbbá, kötelességtudóbbá válnak. A SAFE Kid edzések segítik a veszélyt jelentő szituációk, konfliktusok felismerését, a döntéshozatalt, a folyamatos gyakorlással pedig kialakítható egyfajta éberség és reakciókészség is.


A SAFE Kid teljes programja 8 szintből áll, melyek során folyamatosan emelkedik az erőnléti, ügyességi és technikai elvárás. A SAFE Kid gyermek önvédelmi rendszerében nincsenek versenyek, azonban a szintek elvégzését vizsgák zárják, mely fontos visszajelzés az aktuális tudásról.


A program végére a gyerekek mind a Defendo-ban, mind a Krav-Magá-ban alapszintű tudással rendelkeznek, tudásuk mindkét rendszerbe beilleszthető.