RÓLAM

Gyermekkoromban versenyúszó voltam, amely egy biztos alapot nyújt nekem a mai napig, mind a kondíciót, mind pedig a mozgás szeretetét tekintve. Ez a mozgásszervrendszeri egészséget leginkább megőrző sport véleményem szerint (nem az élsportra gondolok), és egyben bizonyos értelemben küzdeni is megtanított, hiszen tűrni kellett a monotóniát, bírni kellett a tempót. Azonban, hogy hogyan kell küzdeni egy konfliktusos helyzetben egy másik ember ellen, nem tudtam. Lehet, hogy viccesen hangzik, de csak az akciófilmek világából meríthettem, mert önvédelmi oktatást az iskolában nem kaptunk.


2011-ben ismerkedtem meg a Defendo önvédelmi rendszerrel és a Magyar Defendo Intézet munkásságával és csapatával, és nagyon hamar megszületett az érzés, hogy ez hiányzott az életemből. Az alapoktól kellett megtanulnom ezt a mozgásformát, ami nem mindig volt könnyű. Néha hullámvölgyek váltották a sikerélményeket, de mindig újra megjelentem az edzéseken.


Nagyon fontosnak tartom az egészség és a rendszeres tréningezés mellett, hogy önvédelmi tudásra is szert tegyünk.

Szívem szerint már gyermekkortól kötelezővé tenném az úszás mellett az önvédelmi képzést egyaránt.


Megragadott a Defendo életszerűsége és hatékonysága, mindemellett pedig a SAFE Kid játékossága. Mindamellett túlnyomórészt férfiakkal edzettem és női oktatótársam is jóval kevesebb van, mint férfi. Szerettük volna azonban a nőket, lányokat is bevonzani az önvédelem világába – így született meg az Amazon Training és a SAFE Teen Girl csoport 2019-ben.


Jelenleg Amazon Defendo, Classic Krav Maga és SAFE Teen Girl önvédelmi csoportot vezetek, emellett Kreszán Zoltán vezető SAFE Kid oktatóval dologozom együtt a sulis és ovis korosztály edzésein.

A 14 év felett lányokat, illetve a felnőtt hölgyeket az AMAZON önvédelmi csoportjaimba várom szeretettel!

Cím:
SAGym Budapest, Victor Hugo u. 6.
(zöld ajtó, lépcsőn le)


E-mail: 

  • berta.orsolya@defendo.hu
  • bertaorsolya@kravmaga.hu

Telefon:

+36 30 330-0009